jalozieen-als-zonwering

De zonwering trends van 2022

Een nieuw jaar is weer aangebroken en dat betekent dat er weer veel nieuwe trends aan komen op allerlei verschillende gebieden. Dit is ook het geval voor zonwering trends, bijvoorbeeld luxaflex. Wat zijn nou de zonwering trends van 2022?

Kleur of niet?

Goede zonwering is onmisbaar voor ieder huis, appartement of bedrijfspand. Het zorgt er namelijk voor dat de ruimte goed kan worden verduisterd en dat het in de zomer aangenaam koel blijft in de ruimte. Dit is ideaal voor als het in de zomer heel erg warm wordt en ook nog eens lang licht blijft! Een paar jaar geleden was het heel erg in om zonwering te nemen in felle kleuren.Ook patronen zoals strepen waren erg populair. Denk bijvoorbeeld aan geel, oranje en groen. Zonwering werd echt gebruikt om de buitenkant van een huis of ander pand op te vrolijken. Dat verandert nu een beetje en zeker in 2022 zien we veel minder felle kleuren. We gaan nu eerder voor neutraal of donker, zoals met zwart.

Screens is een populaire optie

Voorheen waren rolluiken een erg populaire optie voor zonwering. Dat gaat dit jaar een beetje veranderen. Voorgaande jaren zagen we het al een beetje gebeuren, maar dit jaar kiezen ook steeds meer mensen voor screens in plaats van rolluiken. Screens zijn zonwerende doeken. Deze zijn niet geheel verduisterend, maar wel beschermd tegen fel zonlicht.

Je kunt nog gewoon prima naar buiten kijken en je hebt geen last van een opgesloten gevoel, wat anders soms wel het geval kan zijn door de verduisterende werking van zonwering. De zonwering is compact, effectief en heeft een relatief eenvoudig systeem. Het is voor iedereen te gebruiken.

Er zijn ook windvaste ritsscreens te krijgen die perfect aansluiten aan de zijkanten van de zonwering. Hierdoor kan het gespannen doek niet gaan klapperen. Dit is bijvoorbeeld echt een uitkomst bij zonwering op hoge gebouwen of bijvoorbeeld hoge kantoorpanden. Kijk ook eens naar  de mooiste kleuren shutters.

Zonwering veranda

Tegenwoordig heeft bijna iedereen met een tuin daar wel iets van een overkapping in staan. Een verande bijvoorbeeld is heel erg populair geworden. Voor deze dingen zou je ook zonwering kunnen installeren.Voor optimaal gebruiksgemak wordt er vaak gekozen voor elektrische bediening of automatische zonwering. Dit kun je zelfs aanvullen met zonnepanelen die voor extra duurzaamheid zorgen.Ook solar zonwering is een hele grote trend en wordt steeds maar populairder. Steeds meer vormen van zonwering zijn voorzien van een zonnepaneel en dus ook heel erg duurzaam. Dat is ook nog eens een groot voordeel voor het milieu!