kelderdichting

De belangrijkste voordelen van kelderdichting op een rij

Wil je een einde maken aan vochtproblemen in de kelder? Dan is werken met producten voor kelderdichting wat je moet doen. De kelder is anders dan andere kamers in huis. Dit komt doordat deze ondergronds ligt en dus gevoeliger is voor vocht. Bovendien blijft het vocht ook langer hangen. Dit komt door het gebrek aan ventilatie. Wanneer de kelder waterbestendig is gemaakt, dan zal dit langzaam maar zeker minder worden. Dat betekent dat de problemen zullen toenemen. Door kelderdichting te benutten kan je daar iets aan doen.

Hoe benut je kelderdichting?

Kelderdichting is het waterdicht maken van de kelder met behulp van verschillende laagjes om de kelder. Dit kan je bijvoorbeeld doen met de middelen van Vencory.nl. Het begint met het strippen van de huidige wanden en vloeren. Zo kan je de zwakke plekken vinden waar vocht binnen kan komen. Daar kan je dan waterdicht cement op aanbrengen. De vloer voorzie je van een vloerplaat die water afstoot. Wanneer alles is gedroogd kun je afdichtingslagen aanbrengen. Dit zijn fixeerlagen, antileklagen en cementlagen met waterafstotend materiaal. Zorg dat alles goed wordt aangepakt zodat de kelder weer als nieuw lijkt.

Welke vorm van kelderdichting?

Er zijn meerdere vormen van kelderdichting om uit te kiezen. Je hebt enerzijds de soepele kelderdichting. Dit is de soort met een waterdicht noppenmembraan. Daarover is dan nieuw metselwerk te plaatsen. De vloer is dan te voorzien van een laag gestort beton. Kies je voor stijve kelderdichting? Dan werkt dat net even anders. Er wordt dan vochtwerend mortelpleisterwerk gebruikt. Dit breng je in meerdere lagen aan met een beetje ruimte ertussen. Daarmee zorg je dat het in goede conditie blijft. Dit is dus ook een goede optie om voor te gaan.

Wat is de beste optie?

Heb je veel te maken met vochtproblemen in de kelder? Dan is het slim om je te verdiepen in de verschillende vormen van het waterdicht maken van de kelder. De beste methode hangt vooral af van de oorzaak van de vochtproblemen. Het is wel zo dat kelderdichting eigenlijk altijd voordelen biedt. Het geeft namelijk de zekerheid dat de kelder ook echt voor 100% waterdicht zal zijn. het is wel aan te raden om met professionals te werken. Het is niet gemakkelijk om dit op een goede manier aan te pakken. De professional geeft je dan de zekerheid dat het wel op de correcte wijze gebeurt voor langdurig effect.