aannemer in rotterdam

Wat doet een aannemer in Rotterdam?

Veel mensen vragen zich af, wat doet eenaannemer in Rotterdam nu precies? Als je besluit om de woning uit te breiden of een nieuwe woning laat bouwen, dan kun je een aannemer inschakelen. Een aannemer is eigenlijk een coördinator op het gebied van ontwerpen, maken van een planning, regelen van vergunning en soepel laten lopen van het proces. Het aannemersbedrijf is dus verantwoordelijk voor het gehele project en daar betaal je hem daadwerkelijk voor. Mocht iets niet goed staan of mocht je niet tevreden zijn met bepaalde zaken, dan is de aannemer in Rotterdam jouw aanspreekpunt.

Waar vind je een goede aannemer

Als je een betrouwbare aannemer in Rotterdam wilt vinden, dan kan het een enorme klus zijn. Je kunt in eerste instantie bij vrienden en kennissen vragen of ze een goede aannemer weten. Het probleem is, dat je iemand op zijn woord moet vertrouwen en daarom niet weet of de aannemer daadwerkelijk het gewenste resultaat kan behalen. Het is aan te raden om te kiezen voor branchevereniging Hierbij weet je zeker dat je meer houvast hebt en je kunt desnoods nog bij de geschillencommissie terecht mocht iets niet in orde zijn. Zelfs bij faillissement heb je dan recht om garanties en dat maakt het toch wel een stuk prettiger.

Wat kost een aannemer precies?

Bij een timmerman of een schilder betaal je per uur, maar bij de aannemer is dit niet het geval. In veel gevallen betaal je een aanneemsom voor de gehele klus. Elk project is anders en daarom wordt op basis van het project gekeken wat de totale kosten zijn. Als je dit verdeelt door het aantal uren dan kom je ongeveer uit op 30 tot 50 euro per uur. Dit is alleen de aanneemsom dus materialen, kosten voor de vergunning en vaklieden komen er nog bij. Het is dus echt aan te raden om hier met de aannemer in gesprek te gaan. Op deze manier weet je de exacte prijs en dat is natuurlijk wel prettig als je een project wilt starten.

Altijd offertes opvragen en beoordelen

Mocht je de beste bouwbedrijven in Rotterdam willen vinden, dan is het aan te raden om in gesprek te gaan met een aannemersbedrijf. Hierbij is het goed dat je diverse offertes opvraagt om zodoende de beste prijs te achterhalen. Dit is natuurlijk erg prettig, want het bouwen van een huis gaat gepaard met extreme kosten. Om deze zo optimaal mogelijk te drukken is het goed dat je de tijd neemt voor het opvragen en beoordelen van offertes.

Conclusie

Kortom is het kiezen van een betrouwbare aannemer in Rotterdam zeker niet een eenvoudige beslissing. Het is dus echt aan te raden om verder te kijken dan je neus lang is en om echt goed aandacht te schenken aan de offertes en de reeds behaalde resultaten. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, dan is het aan te raden om in gesprek te gaan met een onafhankelijke partij zoals de vakbond. Hierbij weet je zeker dat je onafhankelijk advies krijgt van de beste aannemer in Rotterdam.