Bouwtekening laten maken

Vier redenen om een bouwtekening te laten maken

Je woning renoveren of (ver)bouwen? Dan zijn er een aantal belangrijke punten waarmee je rekening moet houden. Wat zijn de wensen voor de verbouwing of renovatie? En is er een vergunning nodig? Een bouwtekening laten maken is zeker een aanrader. Een bouwkundige tekening die tot in details is uitgewerkt is de perfecte basis voor een (ver)bouwproject. Hieronder geven we vier redenen om voor je (ver)bouw- of renovatieproject een bouwtekening te laten maken.

Reden 1. Bouwvergunning aanvraag

Voor bijna alle verbouwingen is een bouwvergunning nodig. Afhankelijk van de verbouwing is het waarschijnlijk ook verplicht om een omgevingsvergunning aan te vragen. De kans op het krijgen van een omgevingsvergunning is vele malen groter als je bij de aanvraag een professionele bouwkundige tekening kunt meesturen.

Bouwtekening laten maken
Bouwtekening laten maken

Reden 2. Eisen worden vastgelegd

Als je een bouwtekening laat maken dan worden alle eisen zwart op wit gezet. Wanneer je vervolgens de verbouwing wilt laten uitvoeren door een aannemersbedrijf dan is alles direct duidelijk. De aannemer kan met de bouwtekening zien wat je wensen zijn, waardoor er direct een goede inschatting van de kosten gemaakt kan worden. Vervolgens kan er ook snel gestart worden.

Reden 3. Voorzien van de nodige informatie

Als je de bouwtekening laat maken door een specialist dan voldoet deze aan alle eisen voor het aanvragen van een omgevingsvergunning. Alle benodigde informatie als het gaat om het bestemmingsplan, eisen van welstand en eisen van het bouwbesluit staat erin.

Reden 4. Advies

Als je een bouwkundig tekenbureau inschakelt dan komt de bouwkundige tekenaar vaak met adviezen en ideeën voor je (ver)bouwproject. Door de jarenlange ervaring weet hij als geen ander waarop je moet letten.