Verschillende soorten deurbeslag

Er zijn verschillende keuzes die je kunt maken wanneer je deurbeslag gaat kiezen. Nou zullen er sommige mensen zijn die zich direct afvragen wat deurbeslag is en daarom gaan we dat in deze tekst ook uitleggen. Ook gaan we vervolgens kijken naar de verschillende soorten deurbeslag die er zijn en welke effecten deze soorten deurbeslag in een woning kunnen hebben. Het kan bijvoorbeeld een heel verschil maken wanneer je een deurbeslag uitkiest die past bij het interieur wat je hebt. Laten we allereerst eens gaan kijken wat deurbeslag is.

Wat is deurbeslag?


Met deurbeslag wordt eigenlijk alles bedoeld wat vast zit aan de deur. Je kan hierbij dus denken aan een deurklink, maar ook aan de scharnieren van de deur. Ook de sloten die op de deur zitten vallen onder deze categorie. Het zijn dus als het ware de accessoires van een deur. Je kunt dan dus ook een hele hoop verschillende kanten op met deze accessoires. De deur wordt helemaal afgemaakt door deze kleine accenten. Voor de buitendeur is deurbeslag uiteraard ook erg belangrijk. De sloten waarmee je de deur uiteindelijk op slot kunt doen, vallen ook onder deze categorie en het betreft dus niet alleen het uiterlijk van de deur, maar ook zeker de veiligheid van de deur en uiteindelijk de woning. Het is dus heel belangrijk om een goede deurbeslag te kopen.

Waarom kiezen uit goed deurbeslag


De keuze maken voor het juiste deurbeslag heeft natuurlijk niet alleen met veiligheid te maken, ondanks dat het wel de belangrijkste factor is. Daarnaast is het namelijk ook belangrijk dat het beslag een bepaalde sfeer afgeeft. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor mooie zwarte deurklinken die helemaal passen bij de rest van het moderne interieur in de woning. Ook de scharnieren kun je hier op aanpassen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen uit een nette zwarte deur die je vervolgens helemaal afmaakt met dit deurbeslag. Hetzelfde kan natuurlijk ook in een industriële woning. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om metaal deurbeslag toe te voegen aan de deur. Daarmee zorg je dat de industriële stijl ook tot in de kleine accenten terugkomt. Dit geeft vervolgens een ontzettend mooi effect aan de kamer. Deurbeslag is dus niet alleen belangrijk voor de veiligheid van de woning, maar kan ook finishing touches geven aan deuren waardoor de stijl van de woning heel mooi terug kan komen.

Tot slot


Wanneer we het hebben over deurbeslag, hebben we het dus eigenlijk over alles wat komt kijken bij een deur. Je kunt denken aan de deurklink en het handvat, maar ook bijvoorbeeld aan de sloten die bij een deur horen.

Bron: Weijntjes