Tips voor een renovatie van je woning

Heb je een ouder huis gekocht? Dan ontkom je er waarschijnlijk niet aan, het renoveren van je woning. Soms moeten er bepaalde onderdelen van een woning gerenoveerd worden zoals het dak, de keuken of de badkamer. Soms moet het hele huis renoveert worden. Bij een renovatie komt veel kijken en zonder goede planning kan er veel mis gaan. Wat komt er kijken bij een renovatie en waar moet je allemaal rekening mee houden?

Maak een planning

Als je je huis wilt renoveren is het maken van een planning een must. Begin met het vastleggen van alle klussen die moeten gebeuren en hoeveel tijd je hieraan denkt kwijt te zijn. Maak daarna een berekening van de kosten. Renovaties worden vaak onderschat op het gebied van tijd en kosten. Met een goede planning voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. Bepaal wat je zelf kunt en waar je een specialist in renovatie voor nodig hebt. Zo kun je heel gericht offertes aanvragen en alvast beginnen met de dingen die je zelf kunt.

Financieel overzicht

Maak een financieel overzicht van de kosten. Zoek uit wat de materiaalkosten zijn voor de dingen die je zelf kunt doen. En vraag offertes aan bij bedrijven die de klussen kunnen aanpakken die je zelf niet kunt. Een voorbeeld hiervan is een dakrenovatie. Informeer hiervoor eens bij Praesy naar de mogelijkheden Kijk of je voor de totale kosten een lening moet afsluiten, bijvoorbeeld via je hypotheek in de vorm van een bouwdepot. Zorg dat je altijd een buffer in acht neemt. Mochten de kosten onverwachts hoger uitvallen dan ben je hier op voorbereid.

Regelgeving

Is er slechts een kleine verbouwing in je huis nodig? Die kun je waarschijnlijk zonder problemen uitvoeren, tenzij je in een monument woont. In dat geval zijn er specifieke regels verbonden aan verbouwingen. Daarom is het verstandig om te kijken of er bepaalde wetten en regelgeving gelden voor je verbouwing. Doe dit op tijd want als blijkt dat je een vergunning moet aanvragen dan kan dit soms meer dan drie maanden in beslag nemen. Zoek dit dus uit voordat je met je planning begint.

onlinebouwgids