In 2021 is een energielabel voor je woning verplicht

Ga dus samen met een Innovatieve EPA adviseur aan de slag om uw huis in een Groene Energiecentrale om te bouwen! Uw eigen Groene Energiecentrale die u immuun maakt voor alle energie- en brandstof stijgingen van de komende jaren. Uw eigen Groene Energiecentrale die u Energielabel en Energie Certificaat optimaliseren. Uw eigen Groene Energiecentrale die het mogelijk maakt om de batterijen van uw hybride auto of elektrische auto en fiets (gratis) op te laden. Kortom de beste belegging en verzekering voor de komende turbulente energie jaren. Start nu direct met energie besparen.

Meer over het EnergieLabel, de verplichte beoordeling van de energiezuinigheid van uw woning. Hier liggen uw kansen om geld te verdienen. Net als bij een wasmachine, droger, of koelkast en auto, is vanaf 1 januari 2008 dus ook een Energielabel voor uw huis verplicht. Het energielabel is bedoeld om mensen te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen voor hun huis, teneinde minder CO2 uit te stoten waardoor klimaatverandering, global warming en milieuvervuiling een halt toegeroepen worden.

Hoe gaat de Energielabel inspecteur aan het werk?

De Energielabel inspecteur komt langs en maakt een optelsom van de totale isolatie van uw huis, zoals het dak, de muren, de vloeren en de ramen. Ook wordt gekeken naar de energiezuinigheid van de vaste installaties. Denk aan warm water, ventilatie en verwarming. Van al deze factoren bij elkaar wordt een compleet beeld gegeven van de energiezuinigheid van uw huis, door er een label in de categorie A t/m G aan toe te kennen. Energielabel A betekent een zeer energiezuinig huis, en Energielabel G houdt in dat u zeer veel energie verbruikt en dat er nog veel kan worden gedaan aan Energiebesparende maatregelen. Het is vervolgens geheel aan u of u maatregelen neemt nadat een energielabel aan uw woning is toegekend. Natuurlijk kunt u niets doen, maar dat zal zeker invloed hebben op de waarde van uw woning.

Consequenties van een slecht energielabel

  • Binnen 12 maanden is uw huis en/of bedrijfspand onverkoopbaar geworden wanneer u een slecht Energielabel heeft gekregen.
  • Binnen 12 maanden kunt u nergens meer een (overwaarde) hypotheek of lening afsluiten wanneer u een slecht Energielabel heeft gekregen.
  • Binnen 12 maanden zijn de groene belastingen zodanig gestegen dat uw huis onbetaalbaar is geworden om erin te wonen.

Natuurlijk kunt u vandaag ook beslissen om uw huis en/of bedrijfspand met behulp van een Innovatieve EPA adviseur om te toveren in een Groene Energiecentrale die zichzelf in een minimum van tijd terugverdiend. Heeft u verder nog vragen? Zoek dan contact met een energieadviseur.