De kracht van cellenbetonblokken

Cellenbetonblokken zijn een perfect bouwmateriaal. Deze blokken worden gebruikt in woon-en commerciële gebouwen, of elke andere structuur die je maar kunt bedenken. Ze zijn zeer geschikt voor de bouw van muren en vloeren, of andere structuren die een goede stevigheid vereisen. Daarnaast zijn ze ook niet erg duur in aanschaf.

Wat zijn cellenbetonblokken en wat zijn de voordelen?

Cellenbetonblokken zijn een soort betonblokken die zijn gemaakt met de bedoeling de eigenschappen van gewone betonblokken te verbeteren. Ze worden meestal gebruikt voor de bouw van muren en barrières, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals steunbalken, bankjes, en zelfs vlaggenmasten.

Het belangrijkste voordeel van cellenbetonblokken is dat zij lichter zijn dan gewone betonblokken. Dit is te danken aan een groot aantal holle ruimtes in elk blok. Hoe groter de hoeveelheid holle ruimte in elk blok, hoe lichter het zal zijn.

Deze blokken zijn ook zeer duurzaam in vergelijking met traditionele betonblokken. Dit komt omdat cellenbetonblokken sterker zijn dan traditioneel beton, zowel in trek als in druk. Ze zijn bestand tegen grotere druk zonder te breken, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waar ze aan veel druk worden blootgesteld (zoals de hoekpalen in een omheining).

Waarom zou iemand deze blokken willen gebruiken? 

Er zijn zoveel redenen waarom je cellenbetonblokken goed kunt gebruiken, hier zijn slechts enkele van deze redenen:

  1. Cellenbetonblokken zijn grote isolatoren. Dat komt omdat ze een luchtlaag tussen twee lagen beton hebben die gevuld is met kleine poriën. Dit betekent dat de temperatuur in het huis niet zo veel zal schommelen, afhankelijk van de tijd van het jaar. Er zullen geen luchtlekken in de muren zijn, en de temperatuur zal het hele jaar door gelijk blijven.
  2. De kwaliteit van cellenbetonblokken is uitstekend! Je zult verbaasd zijn over hoe sterk en toch licht deze blokken zijn. Je krijgt kwaliteit bij elke blok die je koopt, voor een goede prijs. 
  3. Cellenbetonblokken raken niet gemakkelijk beschadigd en zullen lang meegaan, zelfs als ze worden blootgesteld aan extreme weersomstandigheden, zoals orkanen en stormen, of zelfs als je ze onder water laat staan voor langere perioden van tijd. Deze blokken hebben ook een hogere druksterkte als normale betonblokken, waardoor ze sterker zijn dan deze traditionele betonblokken. 

Waar kun je cellenbetonblokken kopen?

Cellenbetonblokken zijn bij diverse bouwmarkten te koop, maar ook online, bijvoorbeeld bij bouwmaterialenkopen.com. Op deze manier krijg je ze ook nog thuisbezorgd wanneer jij dat wilt.