Schuurwoning

Bouwtrend: Schuurwoning

Is vrij en landelijk wonen jouw grootste wens en wil jij binnenkort een nieuwe woning laten bouwen? Een opkomende trend in nieuwbouw is het bouwen van een schuurwoning. Een schuurwoning is een robuuste, landelijke woning die veel op een grote schuur lijkt. Het bouwen van een schuurwoning kent veel voordelen ten opzichte van het bouwen van een normale nieuwbouwwoning. In dit artikel lees je wat een schuurwoning precies is, wat de voordelen van een schuurwoning zijn en waar je op moet letten als je een schuurwoning wil laten bouwen.

Wat is een schuurwoning

Een schuurwoning is een ruime woning met een robuust doch landelijk uiterlijk, die veel weg heeft van een grote schuur. Het ontwerp van een schuurwoning is modern en minimalistisch met landelijke en traditionele invloeden. Een schuurwoning heeft eigenlijk altijd een zadeldak met een overstek dat vaak ondersteunt wordt door een prachtig, licht eikenhouten frame. Onder de overstek bevindt zich meestal het terras van de woning. Kenmerkend voor een schuurwoning is het gebruik van robuuste, stoere materialen. De meeste schuurwoningen hebben een frame van staal of hout. Het frame is meestal ook zichtbaar aan de buitenkant van de woning. De ruimtes in het frame worden opgevuld met baksteen en hout, maar voornamelijk met glas. Grote ramen zijn een ander kenmerk van een schuurwoning. Ze zorgen ervoor dat er zelfs op donkere dagen altijd volop daglicht in de woning is en dat de woning een open en warme uitstraling heeft. De materialen die worden gebruikt bij de bouw van de woning zijn robuust en natuurlijk. Denk hierbij aan hout, staal, glas en natuursteen. Door contrasterende materialen met elkaar te combineren, zoals landelijk licht eikenhout en modern, zakelijk glas wordt er een unieke woning gecreëerd die helemaal in zijn omgeving past.

Schuurwoning

De voordelen van een schuurwoning

Het prachtige ontwerp en de grote ramen zijn niet de enige voordelen van een schuurwoning. Door te kiezen voor een schuurwoning, kies je voor vrij en landelijk wonen. In en om de woning is meer dan genoeg ruimte, waardoor het gevoel van privacy groot is en je thuis helemaal tot rust kunt komen. Vandaag de dag wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Een schuurwoning wordt op duurzame wijze gebouwd en is bovendien zeer energiezuinig. Omdat de gevels van de woningen nagenoeg altijd op het zuiden worden gebouwd en vooral bestaan uit glas, worden de belangrijkste ruimtes van de woning van ’s ochtends tot ’s avonds op natuurlijke wijze verwarmd en verlicht. Door gebruik te maken van natuurlijke ventilatie blijft het binnen ook op warme zomerdagen aangenaam. De zonnepanelen op het dak zorgen er daarnaast voor dat de woning op natuurlijke wijze van energie wordt voorzien. Al deze aanpassingen zorgen ervoor dat een schuurwoning energiezuinig, milieuvriendelijk en 100% duurzaam is.

Interieur schuurwoning

Een schuurwoning laten bouwen

Wil jij ook een schuurwoning laten bouwen? Het is aan te raden om het hele traject, van kavel kopen tot de oplevering van de nieuwe woning, te doorlopen met een bouwbedrijf met voldoende ervaring op het gebied van schuurwoningen. Zij kunnen je door alle onderdelen van het traject begeleiden en voeren de bouw van de woning bovendien volgens de regels uit. Door te kiezen voor een schuurwoning kies je voor een ruime, landelijke woning die klaar is voor de toekomst.