Zo is jouw gras altijd perfect gemaaid!

Zo’n 6 maanden per jaar moet je bijna wekelijks je gras maaien als je wil dat je tuin er mooi en verzorgd bij ligt. Het gras afrijden kan een hele klus zijn, maar met het juiste materiaal is het zo gebeurd en kost het je geen enkele moeite. En hoe minder tijd je kwijt bent met het kortwieken van je gras, zoveel meer tijd krijg je erbij om te genieten van jouw tuin!

De ultieme klassieker

De meest logische manier om je gras te maaien, is door het gebruik van een grasmachine. Grasmachines bestaan er in allerlei soorten en maten. Zo kan je kiezen tussen handmatige en elektrische grasmaaiers, grasmaaiers die aangedreven worden door benzine, diesel of een batterij en grasmachines gemaakt uit aluminium, kunststof of staal. Ook de werkbreedte van je grasmaaier is variabel tussen de 41 en 130 centimeter. Keuze te over dus wanneer je een grasmachine wil aankopen!

Luxueuze grasmaaier

Wanneer je een groot gazon hebt, minder goed te been bent of gewoon niet graag achter je grasmachine aan loopt, kan je ook een zitmaaier gebruiken om je gras af te rijden. Met een zitmaaier wordt het gras maaien een aangename klus, want je zit comfortabel op de machine en kan ondertussen genieten van het zonnetje en van het mooie uitzicht van je tuin. Er zijn vier soorten zitmaaiers, namelijk frontmaaiers, grastractors, hooggrasmaaiers en zero turn-maaiers. Zitmaaiers kunnen aangedreven worden door diesel, benzine of een batterij.

Soorten zitmaaiers

Frontmaaiers zijn heel erg wendbaar, waardoor ze je gras gemakkelijk kunnen kortwieken. Wanneer je gebruik maakt van een frontmaaier, heb je meteen een goed overzicht over je tuin. Zo kan je zeker geen stukjes overslaan. Zeker wanneer je gazon wel wat obstakels heeft (zoals struiken, sierbeelden of tuinmeubilair) is een frontmaaier een goede keuze. Door zijn grote wendbaarheid kan je gemakkelijk het gras rond deze obstakels afrijden.
Een grastractor is dan weer een goede keuze wanneer je een omvangrijke tuin hebt met een grote oppervlakte aan te maaien gras. Ook voor campings, sportvelden en kleine weilanden met weinig obstakels is deze zitmaaier ideaal.
Wanneer je veel hoog gras moet afrijden, is een hooggrasmaaier logischerwijze de machine die je hier het best voor kan gebruiken.
Een zero turn-maaier is tenslotte een grasmaaier die aan een hogere snelheid je gras kan afrijden dan andere zitmaaiers. Hierdoor heb je minder tijd nodig om je gras te maaien. Bovendien kan zo’n maaier perfect een cirkel van 360° maken. Hierdoor maait hij al je gras netjes af, ook wanneer er obstakels op je gazon staan.

Welke grasmaaier kies jij?

Omdat het aanbod aan grasmachines en zitmaaiers zo groot is, is het soms moeilijk om een keuze te maken. Laat je daarom zeker adviseren door een expert die je deskundig advies op maat kan geven.