voordelen vonkvrij gereedschap

Wat zijn de voordelen van vonkvrij gereedschap?

Voor reparaties en onderhoud in ontploffing- en brandgevaarlijke situaties is het gebruik van vonkvrij gereedschap enorm belangrijk. Dit gereedschap is explosief veilig, waardoor gevaarlijke situatie vermeden worden. In sommige situaties kan een vonkje van je gereedschap de ontsteking van een ontploffing of brand zijn. Dat is natuurlijk een grote ramp. Gebruik daarom altijd vonkvrij gereedschap.

Explosiegevaar

Explosieve atmosferen kunnen ontstaan door brandbare gassen, stof, nevel en damp. Als hiervan genoeg aanwezig is en dit zich vermengd met zuurstof én een ontstekingsbron: dan kan dit leiden tot een explosie. Het gebruik van vonkvrij gereedschap is dan ook erg belangrijk. Maar hoe weet je of gereedschap vonkvrij is? Hiervoor zijn de ATEX-richtlijnen ontwikkeld.

ATEX-richtlijnen

De afkorting ATEX staat voor “ATmosphères EXplosibles”. Deze naam wordt gebruikt voor Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. Namelijk de richtlijnen ATEX 153 en ATEX 114. Als je vonkvrije gereedschappen wilt kopen dan is het belangrijk om de ATEX-richtlijnen te checken.

Voordelen van vonkvrij gereedschap

Het grootste voordeel van vonkvrij gereedschap is natuurlijk dat er geen vonkjes van het gereedschap af schieten tijdens het repareren of uitvoeren van onderhoud. Dit zorgt ervoor dat er geen ontploffingsgevaar is. Maar wat zijn nog meer voordelen van vonkvrij gereedschap?

  • Geen vonken
  • Weinig trilling, waardoor je het gereedschap lang achtereen kan gebruiken
  • Geen scherpe splinters
  • Geen hitte
  • Weinig geluid

Leverancier van vonkvrij gereedschap

Duspra is een gespecialiseerde leverancier in vonkvrij gereedschap. Als technisch bureau leveren zij sinds 1959 topkwaliteit gereedschappen aan industrie, scheepsbouw, offshore en bouw. Al vele jaren is Duspra gespecialiseerd in vonkvrij gereedschappen. Zo vind je in het assortiment onder andere het complete assortiment van het Amerikaanse merk Ampco. Wil je vonkvrij gereedschap bestellen van absolute topkwaliteit? Ga naar de webshop van Duspra.nl en bestel direct de beste gereedschappen!