Wat is een persluchtsysteem en hoe werkt het?

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar persluchtsystemen worden steeds populairder in Nederland. In dit artikel leggen wij je uit wat dit is en hoe het werkt en geven wij je advies over hoe jij het kan gebruiken tijdens jouw klussen. Ook hebben wij de voor- en nadelen van een persluchtsysteem voor je op een rijtje gezet. Na het lezen van dit artikel weet jij alles wat je moet weten over dit onderwerp en kun je ermee aan de slag!

Wat is een persluchtsysteem?

Een persluchtsysteem is simpelweg een systeem wat een ruimte of een apparaat kan voorzien van perslucht. Deze perslucht wordt opgeslagen en naar buiten gebracht via een specifiek systeem. Persluchtsystemen kunnen gebruikt worden in allerlei situaties en omgevingen, met als grootste voordeel dat zij werkplaatsen veiliger maken!

Hoe kan ik een persluchtsysteem gebruiken?

Een persluchtsysteem is een systeem wat bij diverse processen gebruikt kan worden. Het kan dienen als alternatief van elektriciteit bij bijvoorbeeld het uitvoeren van mechanische arbeid. Ook kan een persluchtsysteem dienen om schone en droge lucht te leveren die ingeademd kan worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan afgesloten ruimtes in een la die worden voorzien van schone en droge lucht door middel van een persluchtsysteem.

Wat zijn de voor- en nadelen van een persluchtsysteem?

Persluchtsystemen worden in diverse sectoren gebruikt. Heb jij er wel eens één gezien? Dat zou goed kunnen, want ook in de bouw worden deze systemen populairder. Persluchtsystemen bieden jou diverse voordelen, maar hebben helaas ook één nadeel: het gebruik van een persluchtsysteem is aanzienlijk duurder dan het gebruik van elektriciteit. Je kunt voor jezelf beslissen of de voordelen hier tegenop wegen:

  • Veiligheid staat voorop. Gebruik je elektriciteit in een ruimte waar dit eigenlijk niet de bedoeling is of zelfs gevaarlijk kan zijn? Dan biedt een persluchtsysteem jou de veiligheid die je zoekt.
  • Persluchtsystemen kunnen op maat gemaakt worden zodat er een perfect systeem is wat bij jouw bedrijf past.
  • Een persluchtsysteem heeft een eenvoudig ontwerp, waardoor er minder onderdelen nodig zijn en deze dus ook relatief goedkoop is in onderhoud. Heb je toch airpress compressor onderdelen nodig? Dan kun je deze eenvoudig bestellen of je kunt het persluchtsysteem door een professioneel bedrijf laten maken.

De voordelen wegen in vele situatie op tegen het feit dat een persluchtsysteem duurder is in gebruik. Een persluchtsysteem is trouwens minder duur in aanschaf, maar dit zul je direct merken als je een offerte aanvraagt om een persluchtsysteem bij jou te laten installeren.

Vraag advies

Weet je niet goed of een persluchtsysteem wat voor jou is? Of twijfel je over welk systeem het best bij jou en je bedrijf past? Dan kun je altijd bij een specialist advies inwinnen. Zij vertellen je graag meer over wat het installeren van een persluchtsysteem voor jou kan betekenen. Je bent nu op de hoogte van wat een persluchtsysteem is en wat de voor- en nadelen zijn en je kunt ermee aan de slag. Een persluchtsysteem biedt de veiligheid die jouw medewerkers verdienen.

onlinebouwgids