Waar moet je op letten bij het aanschaffen van deurbeslag?

We hebben niet eens door hoe vaak we hem eigenlijk gebruiken, de deurkruk. Je komt er pas achter hoeveel mogelijkheden en keuze er eigenlijk is op het gebied van deurbeslag op het moment dat je deurkruk aan vervanging toe is of je deurkrukken zoekt voor je nieuwe deuren. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van nieuwe deurkrukken? In dit artikel helpen we je op weg.

Deurkruk met een rozet

Een deurkruk bestaat uit een rozet en een hendel. Rozetten zijn bedoeld om de schroefgaten te bedekken en de deurkruk af te werken. Deurkrukken heb je in allerlei soorten en maten. Van klassieke jaren 30 deurkrukken tot moderne deurkrukken van RVS. Als je deurkrukken gaat uitkiezen is het belangrijk dat deze bij de stijl van je huis passen.  Op Ostiumhome.com vind je een ruime keuze aan deurbeslag. Heb je een moderne inrichting dan zorgt een RVS deurkruk voor een moderne afwerking van je huis. Bij een retro-interieur past een klassieke gegoten deurkruk weer beter. Kijk daarom goed naar je eigen interieur en kijk welke stijl deurkruk hier het beste bij past.

Deurkrukken op schild

Bij een deurkruk op schild zit de deurkruk vast op een schild. Hierbij wordt dus geen gebruik gemaakt van een rozet. Handig is dat dit type deurkruk een geheel vormt. Hierdoor hoef je niet apart een kruk en een rozet of een deurschild te bestellen. Een deurkruk op schild kan vrijwel op iedere type deur worden gebruikt. Een deurkruk op schild zorgt voor een wat robuustere look in de woning omdat een deurschild groter is dan een rozet. Het bedekt een gedeelte van de deur. Deurkrukken op schild zijn te koop in allerlei soorten en maten: van klassiek tot modern en van smal tot breed. De vorm en de grootte, maar ook de kleur en het materiaal bepalen de stijl van de deurkruk. Een deurkruk van messing of nikkel ziet er vaak wat klassieker uit terwijl een RVS deurkruk een moderne uitstraling heeft.

Deurkrukken voor buitendeuren

Ben je op zoek naar nieuwe deurkrukken voor je buitendeuren? Kies dan voor veiligheidsbeslag een cilinderslot. Zo’n slot beschermt de deur beter tegen inbraken. Het is moeilijker om te forceren. Of beslag bestand is tegen een inbraak kun je zien aan de SKG-certificering. Het is ook belangrijk om te weten of het beslag gebruik maakt van een kerntrekbeveiliging, hiermee is het slot beschermd tegen kerntrekken. Een inbraakmethode die vaak gebruik wordt om een slot te forceren. 

Deuren afsluiten

Sommige deuren wil je kunnen afsluiten, andere niet. Toilet- en badkamerdeuren wil je waarschijnlijk kunnen afsluiten. In dat geval heb je een toiletslot nodig dat past bij de rozet van de gekozen deurkruk. Je hebt hiervoor speciale WC-sluitingen zodat alles er netjes uitziet. Toiletsloten zijn verkrijgbaar met een profielcilinder of een baardsleutel.

onlinebouwgids