Online Bouwgids

Voorkom inbraak, vervang je sloten

In de grote steden levert het vaak grote problemen op, inbraak. Niemand wil op vakantie gaan en dan de hele tijd met het gevoel zitten dat er zomaar bij je ingebroken kan worden. Je gaat namelijk op vakantie om te relaxen en niet om je zorgen te moeten maken voor je huis. Daarom in dit blog een aantal tips om inbraak te voorkomen.

Vraag iemand op te passen op je huis

Dit kunnen je buren, familieleden of vrienden zijn. Vraag ze om elke dag even keurig de gordijnen open en dicht te doen zodat het lijkt alsof je thuis bent. Hierdoor zullen inbrekers minder snel merken dat je niet thuis bent en wordt er minder snel ingebroken. Daarnaast kan je misschien ook je neefjes, nichtjes of vrienden vragen om op te passen in je huis. Als ze rond de leeftijd 16 tot 22 jaar zijn en nog niet uit huis zijn vinden velen dit fantastisch omdat ze een huis voor hen alleen hebben. Let alleen wel even op dat je duidelijke afspraken maakt zodat je huis geen ravage is als je terugkomt.

Verstevig je sloten

Vele huizen hebben een oud slot waar makkelijk doorheen te breken is. Niemand wil achteraf pas van de politie te horen krijgen dat het misschien verstandig zou zijn geweest om een steviger slot te laten plaatsen waardoor het lastiger wordt om in te breken. Wees dit daarom voor en vervang je sloten op tijd. Door een steviger slot te plaatsen komen inbrekers moeilijker binnen en hoe langer zij erover doen, hoe groter de kans is dat ze op heterdaad betrapt worden. Je sloten kan je simpel bij een slotenmaker door het heel het land laten vervangen. Mocht het spoed hebben kan je ook altijd terecht bij een nood-slotenmaker. Dit waren de tips, hopelijk heb je er wat aan.