Tuin renoveren met deze tips

Overweeg je een renovatie van de tuin bij je woning? In dit artikel zetten we verschillende tips voor je op een rijtje, die hierbij van pas kunnen komen. Pak je de tuin volledig zelf aan, of schakel je hierbij professionele hulp in? Een hovenier kan bijvoorbeeld hulp bieden bij het ontwerpen van je nieuwe tuin. Vaak kom je zo tot hele nieuwe inzichten, die je inspireren om tot een uiteindelijk ontwerp te komen. Ook kan het slim zijn om vooraf op sociale media naar foto’s van andere tuinen te zoeken. Ze geven je een beeld van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt!

Pak het hang- en sluitwerk in de tuin aan

Een tuin renoveren betekent niet alleen dat je nieuwe planten, struiken en bomen kunt poten. Ook is het verstandig om nog eens kritisch naar het hang- en sluitwerk in de tuin te kijken. Het kan gaan om hang- en sluitwerk op een schuttingdeur, op de deur van een tuinhuis, enzovoorts. Door de sloten eens in de zoveel tijd te vernieuwen neemt de kans op een inbraak of diefstal sterk af. In sommige gevallen loont het om ook een slot te gebruiken voor het tuinmeubilair. Wanneer je op vakantie gaat kun je het meubilair vastzetten aan de poot van de parasol. Op deze website lees je meer over het vervangen van hang- en sluitwerk.

Combineer planten die op verschillende momenten bloeien

Bij het ontwerpen van een nieuwe tuin is het verstandig om te kijken naar de bloeitijd en -periode van verschillende planten. Zo ben je ervan verzekerd dat er het hele jaar door iets bloeit. Wel zo gezellig! Kijk hierbij eventueel ook naar de insecten die verschillende plantensoorten aantrekken. Denk bijvoorbeeld aan een vlinderstruik. Het geeft een heel vrolijk gezicht, wanneer er de hele zomer vlinders door je tuin vliegen.