bouwpakket trap

Redenen om te kiezen voor een bouwpakket trap

Bouwpakkettrappen, ook wel doe-het-zelf trappen genoemd, zijn tegenwoordig enorm populair. Na het online bestellen van een bouwpakket kan je na de levering zelf aan de slag met het monteren van de trap. Nieuwe trap voor in je woning nodig? Wij hebben hieronder verschillende redenen om te kiezen voor een bouwpakket trap op een rijtje gezet.

Wat is een bouwpakket trap?

Een bouwpakket trap is een trap dat geleverd wordt in losse onderdelen. Voordat je een trap besteld is het nodig om zelf de maten op te meten, vervolgens kan je op zoek gaan naar een passende trap. Je kan er ook voor kiezen om een bouwpakket trap op maat te laten maken. Na het bestellen van de trap wordt er een bouwpakket met daarin alle benodigdheden om de trap te monteren. Denk bijvoorbeeld aan de houten onderdelen, schroeven en de montagehandleiding. Het monteren van zo’n houten trap is erg eenvoudig en kan je dan ook gewoon zelf doen. Bij de bouwpakketten is het mogelijk om zelf de hoogte te bepalen. Ook is het bij wenteltrappen en spiltrappen mogelijk om de draairichting te bepalen. Met een doe-het-zelf trap ben je verzekerd van een trap dat perfect in de ruimte past.

Wat zijn de voordelen van een bouwpakket trap?

Hierboven hebben we al een aantal redenen om te kiezen voor een doe-het-zelf trap genoemd, echter hebben bouwpakkettrappen nog veel meer voordelen. Hieronder hebben we de grootste voordelen voor je verzameld.

  • Keuze uit verschillende types. Bouwpakket trappen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende types. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze tussen een molenaarstrap, rechte trap, kwartslag trap, wenteltrap, vlizotrap en noem nog veel meer. Voor iedere ruimte is er wel een passende trap te vinden.
  • Goedkoop. Een bouwpakket trap is een stuk goedkoper dan een op maat gemaakte trap. Dit komt doordat ze op schaal geproduceerd kunnen worden.
  • Bespaar op montagekosten. Een maatwerk trap laten plaatsen door een vakman is meestal erg duur. Door zelf de montage van de trap te doen bespaar je flink op montagekosten.
  • Snelle levering. Wil je zo snel mogelijk een trap in huis? Door een bouwpakket trap te bestellen hoef je niet meer te wachten op een vakman. De trap heb je meestal binnen één week in huis en kan je direct zelf gaan monteren.

Hebben bovenstaande redenen je overtuigd om te kiezen voor een bouwpakket trap? Bestel gemakkelijk en voordelig op Houtcompleet.nl een houten doe-het-zelf trap.