Een gezonken boot laten afvoeren, zo begin je eraan!

Een boot kan heel veel plezier brengen. In de zomer lekker op het dek een maaltijd nuttigen in de zon, in de winter erop uittrekken naar mooie, winterse bestemmingen. Maar naast plezier brengt het jammer genoeg ook wel wat kosten met zich mee. Zeker wanneer het beste stilaan van de boot af is of wanneer hij zelfs op zinken staat. Hoe begin je eraan om een schip of gezonken boot te laten afvoeren? 

Een schip lichten 

Een gezonken boot afvoeren, dat gebeurt in verschillende stappen. Eerst moet het schip gelicht worden. Met een heel grote tanker met een kraan wordt het schip uit het water gehesen. Specialisten die hier dag in dag uit mee bezig zijn weten perfect wat ze doen. Zo kan het schip op een veilige manier uit het water gehaald worden.  

Schip wordt opgehaald en geborgen 

Nadat het schip gelicht wordt uit het water, moet het natuurlijk nog vervoerd worden. Het wordt naar een professionele scheepssloperij gebracht waar het eerst opgeborgen zal worden om daarna gedemonteerd te worden. Daar staat een professioneel team klaar om de stukken van het schip die nog gebruikt kunnen worden te demonteren. Wanneer dit gebeurt is, worden deze onderdelen gerecycled om voor andere schepen te hergebruiken. 

Professioneel laten slopen

Een schip laten slopen, het is een hele klus. Het wordt echt wel aangeraden om dit door een professionele firma te laten doen met kennis van zaken. Een voorbeeld hiervan is Bootsloperij in Dordrecht. Zowel grote als kleine schepen kunnen gesloopt worden. Zelfs schepen die langer zijn dan 10 meter kunnen gesloopt worden. Je kan een offerte aanvragen, vervolgens een afspraak inplannen en het schip wordt daarna afgevoerd en gesloopt. Zo heb jij er geen omkijken meer naar!