Een bedraad alarm biedt meer voordelen dan je denkt!

Inbrekers zijn zeer creatief en gebruiken steeds nieuwe en betere methodes om je woning ongehoord binnen te dringen. Het is dan ook belangrijk dat je een goed veiligheidssysteem in je huis plaatst, zodat je je steeds veilig voelt. Je hebt hierbij de keuze uit een draadloos of een bedraad systeem. Een bekabeld alarmsysteem brengt echter heel wat doorslaggevende voordelen met zich mee, waardoor dit systeem dan ook vaak de voorkeur krijgt.

Een betrouwbare en veilige oplossing

Een bedraad alarmsysteem is eerst en vooral erg betrouwbaar. Een draadloos systeem werkt immers via een speciaal netwerk en heeft steeds een goed signaal nodig. Bij elke storing in het netwerk zal het alarm dan ook minder goed of helemaal niet werken. Met een bedraad systeem heb je hier geen last van. Het systeem heeft op elk moment een goede verbinding en heb je helemaal geen last van storingen. Bovendien is een bedraad alarmsysteem een zeer veilige oplossing. Het kan namelijk onmogelijk van buitenaf gesaboteerd worden. Een draadloos systeem werkt met speciale frequenties en is dan ook gevoelig voor hackers. Inbrekers kunnen de radiofrequentie blokkeren om zo het alarm in alle stilte uit te schakelen.


Eenvoudig en goedkoop onderhoud

Beide systemen vragen om een regelmatig onderhoud. De verschillende componenten en sensoren moet tijdig getest worden, zodat je zeker bent dat elk geluid of elke beweging opgevangen wordt. Het onderhoud voor een bedraad systeem is wel iets eenvoudiger dan bij een draadloos alarm. Het bekabeld alarm werkt namelijk op stroom, iets wat normaal gezien permanent in je woning aanwezig is. Draadloze systemen werken daarentegen op batterijen. Je moet dan ook voortdurend opletten dat de ze niet vervangen moeten worden. Bovendien zijn batterijen ook nog eens duur en bespaar je dus extra onderhoudskosten.

Mogelijk tot vervanging of uitbreiding

Tegenwoordig kan je een bedraad alarm makkelijk vervangen of uitbreiden. Bijna elk merk werkt namelijk met dezelfde bekabeling. Wil je het systeem vervangen, hoef je dit gewoon los te koppelen en het nieuwe systeem aan te sluiten. Bij uitbreiding kunnen de extra componenten gewoon aan het huidig systeem toegevoegd worden. Een extra voordeel van een bedraad systeem is dat je het in de toekomst eventueel kan uitbreiden met draadloze componenten. Je kiest in dit geval voor een bedraad systeem in ruimtes met een goede aansluiting en vult dit aan met draadloze elementen op plekken die moeilijk bereikbaar zijn. Zo kan je het beste van beide systemen combineren en geef je inbrekers helemaal geen kans!

onlinebouwgids