De eigenschappen van Caparol primer

Mensen die in en om huis een hoop schilderen kennen vast het begrip primer en wat dit precies voor de verf kan betekenen. Toch is primer nog niet voor iedereen een bekend begrip en dat is zonde wat een goede primer kan een hoop verschil bieden voor een verfwerk in en om het huis. In deze tekst gaan we dan ook een kijkje nemen bij Caparol primer. Wat is het precies voor een middel en waarom wordt dit ingezet voor mensen die aan het schilderen zijn. Ook kijken we naar de eigenschappen van Caparol primer en wat het verschil maakt in deze soort primer.

Wat is Caparol primer?


Een primer is een middel wat gebruikt wordt als onderlaag tijdens het schilderen van verschillende ondergronden. De primer wordt gebruikt voor twee belangrijke factoren. De eerste is omdat een ondergrond vaak verf op kan zuigen. Hierdoor is het zo dat je een ongelijke laag verf als geheel krijgt, maar ook dat je veel meer verf moet gebruiken om een mooie egale laag te krijgen. Primer werkt als een soort beschermlaag die bovenop de onderste laag komt te liggen. Hierdoor wordt de verf veel minder opgezogen en krijg je dus een veel egalere laag verf. Daarnaast heeft het nog een andere factor. het zorgt er namelijk voor dat vuil niet zomaar door de verf heen kan gaan. Wanneer je verft over vuil, kan het zijn dat het vuil er uiteindelijk door heen komt en dat zorgt ook weer voor een ongelijke afwerking. Een primer is dus niet zomaar een middel, maar echt iets wat zorgt voor een veel mooier eindresultaat dan wanneer je de Caparol primer niet gebruikt voor de schilderwerken in en om het huis. Wanneer we het hebben over primer buitenhuis, wordt dit overigens vaak grondverf genoemd.

De eigenschappen van Caparol primer


Wat zijn dan de verschillende eigenschappen die een primer van Caparol biedt? De primer van Caparol is allereerst geschikt voor een hoop verschillende soorten ondergronden. Denk hierbij aan pleisterwerk of aan gipskartonplaten. Ook op beton is de primer uitermate geschikt om er dus voor te zorgen dat de verf veel beter hecht dan zonder de primer. De primer is daarnaast met water te verdunnen waardoor je een kleinere laag aan kan brengen en waardoor je dus veel minder van het product gebruikt. Dat is een hele duurzame keuze omdat je veel langer met het product doet. Daarnaast heeft het product een langere tijd dat het meegaat wanneer het eenmaal open is. Hij is niet na een week uitgedroogd, maar gaat veel langer mee. De primer is ook in verschillende kleuren te leveren waardoor je een goede kleur kunt kiezen passend bij de verf.
Bron: Verfsuper