Muurverf

Ander kleurtje op de muur? Dit is waarom een verfspuit onmisbaar is

Verander jij regelmatig jouw interieur? Van de kleur op de muur tot de kussens in de bank, in jouw woning is niets lang hetzelfde. Als jij je hierin herkent, dan weet je ook dat het veranderen van kleur op de muren een tijdrovende en bovendien zware klus is. Gelukkig is er een manier die ervoor zorgt dat het opnieuw sauzen van de muren snel en nauwkeurig uitgevoerd kan worden. Door gebruik te maken van een verfspuit zijn de muren van jouw woning snel en nauwkeurig gesausd, zonder dat het veel inspanning kost. Wij hebben de voordelen van een verfspuit voor je op een rijtje gezet.

Snel

Een van de voornaamste redenen om te kiezen voor een verfspuit is het feit dat een muur spuiten vele malen sneller is dan een muur sauzen. De eerste laag geeft meestal al een dekkend resultaat, waardoor het spuiten van de muren is minimaal de helft sneller is dan de muren met de hand sauzen. Met een verfspuit kun je veel sneller genieten van een nieuwe kleur op de muren.

Een verfspuit is sneller dan een verfroller

Niet arbeidsintensief

Het opnieuw sauzen van de muren is een zware klus die veel inspanning vereist. Wil je dat de verf dekkend is? Dan moet je veel kracht zetten. En ondanks het feit dat je veel kracht zet, is de eerste laag meestal niet dekkend, waardoor de muur minimaal twee keer gesausd moet worden. Kracht zetten op de verfroller veroorzaakt vaak pijn in de rug, de schouders en de polsen. Door gebruik te maken van een verfspuit is kracht zetten verleden tijd. Met rustige bewegingen zorg je ervoor dat de muur de gewenste kleur krijgt. Bovendien is de kleur al na één maal spuiten dekkend, waardoor het spuiten geen tweede keer uitgevoerd moet worden. En omdat het licht werk is, kan bijna iedereen het uitvoeren.

Muurverf

Nauwkeurig

Een ander groot voordeel van de verfspuit is het feit dat je met een verfspuit nauwkeurig kunt werken. Met een verfspuit krijg je altijd een perfect egaal geverfde muur, zonder geklieder, klodders verf of zichtbare banen. Daarnaast zijn alle plekken die met een verfroller lastig te bereiken zijn met een verfspuit moeiteloos te voorzien van een laag verf, waardoor de gehele muur netjes in de verf zit. Verfspuiten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten? Moeten er grote oppervlaktes gespoten worden? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een duurdere, professionele verfspuit. Betreft het slechts een klein stukje muur? Dan is een goedkopere verfspuit voldoende.