soorten ladders

Alle verschillende soorten ladders op één rijtje

Wanneer je kijkt naar ladders, dan ontdek je dat het er wel heel veel zijn. Het is ook zo dat alle soorten ladders dan ook hun eigen voordelen en gebruiksvormen hebben. Om je daar wat meer inzicht te geven, gaan we hier de nodige soorten bespreken. Zo kan je ook de prijzen bekijken. Dit helpt je om de beste keuze te maken. 

Een enkele ladder

Als het gaat over een ladder, dan gaat het meestal over de enkele ladder. Deze zet je tegen de muur onder een hoek van 75 graden. Als je kijkt naar de ladders van ALDORR, dan zie je daar onder andere ook enkele ladders bij. Ze zijn goed te gebruiken op hoogte, maar pas wel op dat je dat niet langer dan een uur doet. Ze kunnen een werkhoogte tot 8 meter hebben.

Tweedelige opsteekladder

Een tweedelige opsteekladder kan ook een reformladder zijn. Je kan een deel van de ladder naar boven uitschuiven zodat deze langer wordt. Je kan daardoor met één ladder op verschillende hoogtes werken. Heb je een model met reformstand? Dan kan je de ladder ook rechtop zetten zonder dat deze ergens tegenaan hoeft te worden gezet.

Driedelige reformladder

De driedelige reformladder is zowel als opsteekladder en reformladder te gebruiken. Je kan ze nog net wat verder uitschuiven. Deze is goed geschikt voor korte werkzaamheden op plekken waar je geen muur in de buurt hebt. De lader kan immers vrij staan. Denk aan lampen vervangen of het ophangen van elementen aan het plafond.

Vouwladder

De vouwladder is misschien wel de bekendste ladder van allemaal. De vouwladder is bijna voor elke klus wel geschikt. Deze is stevig en is gemakkelijk overal neer te zetten door deze uit te vouwen. Al kan je ook verder vouwen tot je een enkele ladder hebt die je rechtop tegen de muur zet. De treden zijn te verstellen en je kan allerlei standen en hoogtes ermee bereiken. Dit maakt de vouwladder wel heel breed inzetbaar.

Telescoopladder

De telescoopladder is zowel thuis als bij professionals heel geliefd. Deze ladder biedt wel heel veel voordelen. Zo is deze gemakkelijk te verstellen in allerlei vormen. Je kan ze inschuiven als een telescoop. Daardoor is de ladder heel compact te maken. Je kan ze ook uitschuiven tot maximale hoogte. Omdat ze in te schuiven zijn, zijn ze heel compact en gemakkelijk mee te nemen. Ze zijn er in heel veel soorten. Om zo dus ook bij elk budget te passen. De moderne modellen hebben veel voordelen en moderne technieken beschikbaar.