Aanhangwagen kiezen: waar op letten?

Aanhangwagen kiezen: waarop letten?

Een aanhangwagen kiezen is erg lastig, daarom is het belangrijk om op een aantal belangrijke punten te letten. Fripaan, het adres voor het kopen van een aanhangwagen in Groningen en Friesland, geeft je graag advies. In dit artikel geven we meerdere tips waarop je moet letten voor het kopen van een aanhangwagen.

Huren, kopen of leasen?

Als je op zoek bent naar een aanhangwagen dan heb je de keuze uit huren, kopen of leasen. Het kopen van een aanhangwagen is zeker de voordeligste optie als je regelmatig een aanhanger nodig hebt. Is de investering te groot? Dan kan je ervoor kiezen om te leasen. Wanneer je enkele keren per jaar een aanhangwagen nodig hebt is het verstandig om te huren.

Aanhangwagen kiezen: waar op letten?
Aanhangwagen kiezen: waar op letten?

Laadvermogen

Een belangrijk punt om op te letten bij het kiezen van een aanhangwagen is het laadvermogen. Dit wordt zowel bruto als netto aangegeven. Het bruto laadvermogen is inclusief het gewicht van de aanhanger en het netto laadvermogen is exclusief het eigen gewicht. Je moet bij het kiezen van een aanhangwagen weten wat de maximaal geremde treklast van je auto of bus is. Dit kan je vinden in het kentekenbewijs. Je nieuwe aanhangwagen mag deze maximaal geremde treklast niet overschrijden.

Afmetingen

De ideale afmetingen van je aanhangwagen is afhankelijk van waarvoor je de aanhanger wilt gebruiken. Welke materialen of objecten wil je ermee vervoeren? En hoe groot zijn die? Als je jezelf deze vragen stelt dan weet je vast wel welke grootte het meest geschikt is voor jou. 

Verschillende type’s

Je hebt de keuze uit verschillende type aanhangers als je op zoek gaat naar een nieuwe aanhanger. De meest gekozen aanhangwagens types zijn: de kipper, enkelas en tandemas. De tandemas is ideaal voor het vervoeren van zware ladingen en de kipper is erg handig als je materialen moet lozen. Een kipper kan je namelijk gemakkelijk kantelen om de lading te lossen, ideaal voor als je stenen, zand, grind of tuinafval moet lozen.